1 USD
1.79731 BGN
Петрол
Bitcoin
$69,139.2

Това са най-ценните имоти на Тръмп

Това са най-ценните имоти на Тръмп

Бившият президент има голф игрища на стойност 310 милиона долара

Бившият президент Доналд Тръмп е богат, но като се има предвид нежеланието му да разкрие данъчните си декларации и друга финансова информация през годините, намирането на общите активи на Тръмп е трудна задача.

Но Forbes предприе смела крачка и чрез проучването си изданието установи, че 45-ият президент има имущество, пари в брой и други активи на стойност 2,5 милиарда долара, което циментира мястото му в списъка на Forbes на милиардерите. Неговите имоти представляват голяма част от тази обща стойност.

Тръмп започна работа за баща си Фред, строителен предприемач в кварталите Бруклин и Куинс в Ню Йорк. Но Доналд Тръмп разшири семейния бизнес отвъд жилищните имоти и сега има дялове в голф игрища, офис сгради, хотели и дори винарна, която носи фамилното име.

Имоти на Тръмп

Голф игрища

Стойност: 310 милиона долара

Бившият президент често е сниман да играе на едно от своите голф игрища, които се простират от бряг до бряг и в чужбина. Според уебсайта на Trump Golf организацията притежава или управлява 16 игрища с още три в процес на изграждане - едно в Оман и две в Индонезия. Два от тези три ще включват жилищни имоти.

И тези игрища са сред най-ценните притежания на Тръмп. В проучване на финансовата картина на бившия президент, Forbes определя стойността на притежаваните от Тръмп игрища в САЩ на 216 милиона долара. Това не включва курортите с голф игрища. Три европейски имота бяха оценени на 94 милиона долара.

Членството в тези голф клубове не е евтино. Присъединяването към Trump National Golf Club с 36 дупки в Бедминстър, Ню Джърси, например, струва повече от 350 000 долара.

Курорти

Стойност: 730 милиона долара

Според доклада на Forbes делът на активите на голф игрища и курорти на Тръмп представлява 730 милиона долара от неговото богатство от 2,5 милиарда долара. Сред курортите са клубът Mar-a-Lago в Палм Бийч, Флорида, където той се премести след президентския пост, и Trump National Doral Golf Club.

Тръмп купи Mar-a-Lago през 1985 г. за около 10 милиона долара. Днес той струва 325 милиона долара, съобщи Forbes. Това е единственото място, където обикновените американци (които могат да си го позволят) могат да вечерят или да останат в същите помещения като бившия президент.

На около 90 минути южно от Mar-a-Lago е курортът Дорал в Маями. Дори луксозните имоти не бяха имунизирани срещу финансовите опустошения на пандемията и Тръмп беше принуден да рефинансира имота през май 2022 г., съобщи Forbes. Със стойност от 167 милиона долара и дълг от 125 милиона долара, Тръмп има 42 милиона долара собствен капитал в имота, според Forbes.

Имоти в Ню Йорк

Стойност: 720 милиона долара

Силуетът на Ню Йорк е изпъстрен с името Тръмп върху различни сгради, а притежанията му в града възлизат на 720 милиона долара от портфолиото му, според проучване на Forbes. Той не притежава сградите в тяхната цялост. В зависимост от имота, той може да притежава някои жилищни единици, дял от офис или търговска площ, право на наем върху земята, гараж за паркиране или дори складови единици.

Имотите в тази категория включват Trump World Tower, където той притежава търговския и гаражния сектор и част от жилищните части, както и Trump Tower, Trump Palace, Trump International Hotel & Tower и сградата 1290 Avenue of the Americas .

Имоти извън Ню Йорк

Стойност: 230 милиона долара

Роден и израснал в Ню Йорк, Тръмп също има обширни притежания извън щата. Forbes определи стойността, като се извадят дълговете, на 230 милиона долара.

Перлата в короната сред имотите е 555 California St. в Сан Франциско. Забележителната сграда някога е била известна като Bank of America Tower и е в сърцето на финансовия район на града. Това е комплекс от три сгради и Тръмп притежава 30% от него, което определя дела му на 167 милиона долара, според Forbes.

Той притежава 50% от хотелите и апартаментите в Trump International Hotel в Las Vegas на стойност 61 милиона долара и цялата винарна Trump в Шарлотвил, Вирджиния, чиято стойност е оценена от Forbes на 30 милиона долара.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии