Тя е майка на 5 от децата му: Коя е първата съпруга на Илон Мъск, която го изостави, защото е богат

Тя е майка на 5 от децата му: Коя е първата съпруга на Илон Мъск, която го изостави, защото е богат

Мъск настоява Джъстин да боядисва косата си в русо, както и да присъства на събития, на които „мъжете говорят, а жените се усмихват и слушат“

 

Илон Мъск среща първата си съпруга Джъстин, когато е едва на 19 години. Тя е майка на 5 от децата му, но се разочарова от брака им, когато той става все по-богат – ето всичко, което знаем за нея.

Джъстин Мъск е автор на фентъзи романи от Канада. Тя също е бивша съпруга на Илон Мъск и майка на пет от децата му. Малко информация е публично достъпна за нейния ранен живот, като повечето е фокусирана върху връзката ѝ с Илон, най-богатият човек в света днес, който е и главен изпълнителен директор на Tesla и SpaceX.

Джъстин повдигна завесата над бурната им връзка в ексклузивна колона в списанието Marie Claire през 2010 г. Скорошната биография на Уолтър Айзъксън на технологичния магнат хвърли допълнителна светлина върху времето, която двамата са прекарали заедно.

Джъстин Мъск е родена през 1972 г. като Дженифър Уилсън и е израснала в Питърбъро, Онтарио, на около 80 мили североизточно от Торонто. Учи в Queen's University в Кингстън, Онтарио, където специализира английска литература. Именно тук, когато е на 18 години, тя среща 19-годишния тогава Илон.

За първата им среща той я поканил на сладолед, но когато дошъл да я вземе, нея я нямало. Той се разхождал из кампуса, носейки постепенно топящия се сладолед във фунийка, докато не я намерил да учи, пише тя в своята колона Marie Claire.

„Той не е човек, който приема „не“ за отговор“, казва Джъстин.

Снимка: bTV Media Group

Докато Илон учи в Queen's, тя "не е единствената жена, която преследва". Но все пак дори след като се прехвърля в Университета на Пенсилвания двамата продължават да поддържат контакт. Понякога дори ѝ изпращал рози, когато се връщал да види приятелските си в Queen's.

„Това беше първият път, когато едно момче намери амбицията ми – вместо дългата ми коса или тясната ми талия – за привлекателно“, пише тя.

След като учи, Джъстин прекарва една година като преподавател по английски в Япония, където в крайна сметка решава да се откаже от името Дженифър, „защото е твърде често срещано и името на много мажоретки“, казва тя на Айзъксън. Завръща се в Канада и започва работа като барманка, докато работи върху роман, и обмисля дали да се върне в Япония или да се запише в университета.

Снимка: Reuters

Но нещата се променят, когато тя възобновява връзката си с Илон, което завършва с преместването ѝ в апартамента в Пало Алто, който той споделяше със съквартиранти и куче.

Джъстин прекарваше по-голямата част от времето си в писане в спалнята. „Приятелите ми не искаха да останат в къщата, защото Джъстин беше твърде сприхава“, каза Илон на Айзъксън.

Снимка: Reuters

Връзката им е бурна. Те често имат големи спорове на публични места и Илон „никога не се поколебаваше да ми каже, че греша за нещо“, казва Джъстин на Айзъксън. „И аз щях да отвърна на удара. Осъзнах, че мога да му кажа всичко и това просто не го притесняваше.“

Докато богатството му расте, Джъстин си „пуска неприятни шеги“, че той ще я зареже заради супермодел. Но вместо това един ден Илон ѝ предлага брак на един уличен ъгъл. Някои от приятелите и семейството му, включително майка му Мей Мъск, по-малкият брат Кимбал Мъск и приятелят му от колежа Навейд Фарук, не одобряват връзката според книгата на Айзъксън. Някои дори се опитат да го разубедят от сватбата.

Бизнес Видео Подкаст