1 USD
1.88677 BGN
Петрол
83.9 $/барел
Bitcoin
$16,856.0

Неконфискувана руска яхта за 500 млн. долара акостира в Хонг Конг (ВИДЕО)

 

Собственикът ѝ се счита за един от най-богатите хора в Русия

Мегаяхтата „Норд“, свързана с руския магнат Алексей Мордашов, бе забелязана да акостира в Хонг Конг тази седмица, съобщава Асошиейтед Прес. Луксозният плавателен съд е на стойност 500 млн. долара и е с дължина 141 метра. На яхтата има две хеликоптерни площадки, плувен басейн и 20 каюти. Пътуването й започва преди повече от седмица от руския град Владивосток и продължава до сряда, когато пристига в Хонг Конг.

Снимка: Reuters

Внушителният плавателен съд достига до бреговете на мегаполиса на фона на действията на западните правителства да конфискуват яхти, свързани със санкционирани руски бизнесмени.

Алексей Мордашов се счита за един от най-богатите милиардери в Русия. Според Bloomberg богатството му се оценява на над 18 млрд. долара. Той е основният акционер и председател на най-голямата стоманодобивна и минна компания в Русия – Северстал.

Снимка: Reuters

Мордашов беше санкциониран от САЩ, Великобритания и Европейския съюз през февруари, след като Русия нахлу в Украйна. Оттогава руският милиардер се опита да оспори санкциите срещу него в европейски съдилища.

Американските и европейските власти конфискуваха над дузина яхти, принадлежащи на санкционирани руски магнати. Целта е да им попречат да отплават до други пристанища, които не са засегнати от санкциите. В отговор на това руските олигарси започнаха да придвижват яхтите си до пристанища на места като Турция, която поддържа дипломатически отношения с Русия от началото на войната.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

С 8 "квартала" на борда: Най-големият круизен кораб излиза в открити води през 2024 г.

Coldplay
+19

Галерии