Скалата има странна клауза в договорите си за филми

Скалата има странна клауза в договорите си за филми

Ето каква е тя

 

Когато става въпрос договорни клаузи, много изпълнители са известни с това, че отправят някои странни клаузи в договорите си.

Но Дуейн Джонсън има собствена странна договорна клауза, когато става въпрос за това как са написани договорите му за филми. Клаузата произхожда от франчайза „Бързи и яростни“ и има за цел да помогне да се съобщи колко здрави са главните актьори, включително Джонсън, Вин Дизел и Джейсън Стейтъм.

Поддържането на имиджа на яко момче за всички герои е важна част от франчайза.

И така, какво точно е това правило, което Джонсън е записал в своя договор?

Това е, че той никога не може да загуби битка на екрана или дори да бъде видян да понася твърде много наказание в многобройните си битки на екрана, пише Unilad.

The Wall Street Journal съобщи, че Вин Дизел е първият, който има такава клауза във франчайза "Бързи и яростни". Съобщава се, че Вин Дизел допуска съвсем малък брой удари, които получава на екрана. Те се броят щателно от продуцента му -по-малката му сестра.

Джонсън и Стейтъм видяха тази система и добавиха подобна клауза в договорите си.

Междувременно Стейтъм реализира нещо подобно.

Докладът продължава: „Според продуцентите и членовете на екипа, Стейтъм е договорил споразумение със студиото, което ограничава броят удари, които му се нанасят. Това обаче може да създаде и някои проблеми, особено когато двамата актьори в крайна сметка трябва да се изправят един срещу друг в битка, като във Furious 7.

Бизнес Видео Подкаст