1 USD
1.78631 BGN
Петрол
Bitcoin
$38,164.7

Музей в Париж спешно поправя восъчна фигура на един от най-скъпоплатените актьори в света

Блясък

Скалата също има критики към фигурата - най-вече заради цвета на кожата

Френски музей работи спешно по поправката на восъчна фигура на Дуейн Скалата Джонсън - Скалата, след като той се оплакал от нея, съобщава BBC. 

Музеят "Гревен" в Париж гордо показа фигурата в естествен размер на кечиста, превърнал се в актьор, по-рано този месец и получи вълна от ответни критики. Една от най-големите беше заради цвета на кожата на модела, като феновете обвиниха създателя, че е "избелил" звездата.

Снимка: Universal/Everett Collection

След като Скалата се присъедини към критиката, от музея обещават да го "преработят".

Той ги призова да "актуализират моята восъчна фигура с някои важни детайли, като се започне от цвета на кожата ми".

Директорът на музея Ив Деломмо заяви пред информационна агенция АФП, че служителите му планират да работят "цяла нощ", за да приведат восъчната фигура в съответствие с "очакванията на феновете". 

Той също така обвини за цвета на кожата на модела "проблем с осветлението" и заяви, че той ще бъде отстранен. Деломмо заяви, че Скалата ще посети музея "по-късно, за да види дали има други промени, които трябва да бъдат направени".

Музеят представи восъчната фигура в Париж на 16 октомври и заяви, че художникът Стефан Барет е трябвало да разчита на снимки и видеоклипове, за да създаде скулптурата.

Снимка: Getty Images

В съобщение за пресата се казва, че "усърдната" работа е включвала трикратно преправяне на очите на модела.

Скалата е роден в Калифорния в семейството на чернокож баща от Нова Скотия и майка от Самоа. Баща му, Уейд Дъглас Боулс, също е бил борец - известен като Роки Джонсън - и е бил част от първия чернокож отбор, спечелил шампионата на WWE.
През 2020 г. той отново оглави класацията на най-скъпоплатените актьори в света на Forbes със заработени 87.5 млн. долара.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии