Как изглежда имението на Майкъл Джордан, което продава за 14,9 млн. долара (СНИМКИ)

След 12-годишна сага имотът има потенциален куповач

 

Имението на Майкъл Джордан в предградията на Чикаго стои изоставено от години. Но къщата много скоро може да се похвали с нов собственик, съобщава The Business Insider. 

Продажбата

Имението, с общо девет спални, е на пазара от 2012 г. Към днешна дата в сайта на на Realtor.com, имотът е обозначен за евентуална продажба. Това означава, че Джордан може да е приел оферта, но продажбата зависи от бъдещия купувач и дали той отговаря на определени условия.

Преди години, когато легендарният защитник на Чикаго Булс обяви за продажба имението Хайланд Парк, Илинойс, той поиска 29 милиона долара. През 2015 г. той намали цената до 14 855 000 долара. Тук може да видите как изглжда имението отвътре:

Майкъл Джордън - имение

Имението 

 

Къщата е пълна с много неща, които на помнят за баскетболната кариера на звездата. Например неговия номер 23 е изобразен на предната врата на имота, прочутото лого на Air Jordan върху флаг, който се вее на неговото голф игрище и баскетболно игрище със същото лого в средата.

Джорджан дълги години се опитваше да продаде имота като използва най-различни трикове. Дори предлагането на безплатен подарък, коплект Air Jordan, с покупката на къщата, не бе достатъчно, за да привлече желаещи. До вчера къщата се смяташе за непродаваема. Освен високата цена друг проблем е местоположението. Повечето от домовете в този ценови диапазон, които са в този район, са по-близо до езерото Мичиган.

 

„Купувачите на това ниво в този район обикновено искат да са по-близо до езерото“, казва Миси Джерфита от Berkshire Hathaway Homes Services пред The ​​Real Deal.

Джордан е трябвало да плаща данък върху имуществото, докато домът е бил на пазара. Годишните данъци през 2022 г. са били 148 018 долара, според списъка на Realtor.com. Wall Street Journal съобщи през април, че Джордан е купил имение за 16,5 млн. долара в затворен комплекс в Джупитър, щата Флорида, където вече построил дом с площ от 2600 кв. м през 2013 г.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст