1 USD
1.79731 BGN
Петрол
Bitcoin
$69,139.2

Милиони, имение, яхта - кой ще наследи Роберто Кавали?

Милиони, имение, яхта - кой ще наследи Роберто Кавали?

Дизайнерът почина на 83-годишна възраст

Един от най-големите дизайнери на нашето време Роберто Кавали почина на 83-годишна възраст. 

Приживе италианският моден дизайнер постигна легендарен статус в модната индустрия, натрупвайки значителна нетна стойност от 550 милиона долара.

Произхождащ от Флоренция, артистичният талант и отличителният дизайн на Кавали са допринесли за успеха му, затвърждавайки репутацията му на един от най-известните модни дизайнери в Милано.

Израснал в семейство на художници, той наследява техния творчески дух и се впуска в собствените си артистични начинания на 14-годишна възраст. Това ранно начало поставя началото на бъдещите му постижения в света на модата.

Иноватор и създател на модата

Моментът на пробив на Кавали настъпи с разработването на новаторска технология, която позволи печат върху кожа. Този патент не само демонстрира неговата новаторска мощ, но и го изстреля до международно признание. 

Кои са наследниците му?

Кавали има шест деца: Томазо и Кристиана от първия му брак и Робърт, Сара и Даниеле от втория му брак.

Миналата година на 82-годишна възраст дизайнерът стана баща за 6-и път. Той и приятелката му Сандра Нилсън станаха родители на момченце. Двойката кръсти детето си Джорджио в знак на почит към бащата на дизайнера, когото той загуби, когато бил само на 4 години. 

Притежания

Преди години Роберто Кавали възложил на италианския архитект Итало Рота да проектира и построи великолепно имение във Флоренция върху неговия имот от 32 акра. Домът разполага с официална всекидневна с мраморни подове, камина, остъклена веранда, закрит плувен басейн и каменна парна баня. Има и изобилие от изобразително изкуство, от ренесансови картини до съвременни произведения, плюс отделна сграда, в която се помещава ателието на Кавали, пише celebritynetworth. 

Освен това дизайнерът притежава напълно обновено Ferrari Daytona от 1970 г. и хеликоптер.

Кавали притежава и моторна яхта на име Freedom. Яхтата носи неговото име на кърмата.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии