1 USD
2.00516 BGN
Петрол
86.15 $/барел
Bitcoin
$19,008.1

Филм за 90 млн. долара няма да има премиера

Блясък
 

Снимките за "Батгърл" започнаха през 2021 г. В главната роля е Лесли Грейс

„Батгърл“, игралната филмова адаптация на героинята от комиксите на DC, няма да има премиера нито в киносалоните, нито в HBO Max, съобщава американското издание „Варайъти“.

Продукцията, режисирана от дуото Адил Ел Арби и Билап Фала („Лоши момчета завинаги и „Г-жа Марвел“) и с участието на Лесли Грейс, която се въплъщава в ролята на Барбара Гордън, известна още и като Батгърл, започна снимки през 2021 година.

Tя беше част от опитите на „Уорнър Брос“ за създаване на пълнометражни филми специално за HBO Max. Новият корпоративен режим на „Уорнър Брос Дискавъри“ обаче върна приоритетите на компанията обратно към кината, като по този „Батгърл“ няма да види бял екран.

Вътрешни хора от студиото настояват, че решението да се спре „Батгърл“ не е било продиктувано от качеството на филма или от ангажираността на създателите му, а от желанието наборът от DC и продукции на студиото да бъде в мащабите на блокбъстърите.

Решението „Батгърл“ да бъде спрян не е продиктувано от качеството на продукцията, въпреки че за филма е бил предвиден бюджет, който не отговаря на средствата за мащабни кинопрожекции. Предвидените първоначално средства от 75 милиона долара за проекта достигнаха 90 милиона долара, отчасти поради забавяния и мерки, свързани с COVID-19.

Изненадата е за целия екип зад филма, тъй като студиата почти никога не се отказват напълно от своите продукции. Освен това, „Уорнър Брос“ все още не знае какво да прави със „Светкавицата“ – друга адаптация на DC, създадена и бюджетирана за пускане по кината през 2023 година.

Освен Лесли Грейс, в „Батгърл“ участват Джей Кей Симънс като бащата на Барбара – комисар Джеймс Гордън. Брендън Фрейзър е в ролята на злодея Светлуката.  Майкъл Кийтън щеше да се завърне в образа си на Батман (както прави и в „Светкавицата“) за първи път от 1992 година, а самата Грейс е водила предварителни разговори с режисьорите за възможното продължение на филма.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Създадоха най-голямата пирамида от пластмаса в Гиза

Coldplay
+7

Галерии