1 USD
1.88514 BGN
Петрол
83.63 $/барел
Bitcoin
$16,548.9

За пети път списание „Мениджър” ще очертае визията за “Бъдещето на парите”

БГ Бизнес

Парите - тяхната стойност и цена, достъпност и стабилност, се променят по-бързо от всякога през 2022 г., а с това и нашето отношение към тях, както и начинът, по който ги харчим и инвестираме. 

Стабилна ли е финансовата система в България, ще овладеят ли новите лихвени нива инфлацията, на колко крачки сме от еврозоната – политическата нестабилност у нас или външни фактори ще забавят процеса на въвеждането на еврото; благосклонни ли са банките към финансиране на ESG проекти – това са само част от въпросите, на които ще търсят отговор участниците в Пети банково-финансов форум „Бъдещето на парите“, на списание „Мениджър”, който ще се проведе в Интер Експо център на 20 октомври от 12.30 ч.

Водещи банкери, финансисти и икономисти ще очертаят перспективите - докъде се простира влиянието на глобалните промени върху банковия пазар у нас; новите тенденции при финтех услугите, блокчейн, NFT (незаменим токен), онлайн плащанията и киберсигурността.

Форумът ще започне с ексклузивно интервю с Майкъл Фауленд, заместник-управител на Националната банка на Хърватия, който ще разкаже за опита, опасенията, събитията и реалностите около приемането на еврото в страната.

След него в Първи панел: Влиянието на глобалните пазари върху финансовата система на България -  Илия Лингорски от УС на БНБ, Петър Славов, председател на Надзорния съвет на ПроКредит Банк, финансистът проф. д-р Даниела Бобева, икономистът Любомир Дацов и Георги Ганев - икономист и преподавател,  ще говорят за състоянието на банковия пазар у нас, покачването на лихвени нива и как те ще се отразят върху достъпа до финансиране. 

От участниците във Втория дискусионен панел: Новата ESG реалност – ще научим защо грижата за околната среда, социалната отговорност и високия стандарт на корпоративно управление са толкова важни за репутацията и бъдещите печалби на компаниите.

Виктор Стоянов, директор алтернативни канали в УниКредит Булбанк, Юлиян Маслянков, изпълнителен директор на Сирма ИншурТех и HRM Solutions, и Благовест Караджов, управител на iuvo ще разкрият бъдещето на финтех услугите в третия панел: Технологично състезание на парите.

Фокусът на Четвърти панел: Парите и хората - ще бъде защитата на спестяванията и услугите, ориентирани към потребителите. За тях ще говорят Николай Василев, управляващ партньор на Експат Капитал, Николай Мартинов, съосновател в Импетус Капитал, Десислав Василев, основател на компания за лични финанси "Пентаграм Капитал"и Иван Стойков, старши финансов анализатор, MoitePari.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

С 8 "квартала" на борда: Най-големият круизен кораб излиза в открити води през 2024 г.

Coldplay
+19

Галерии