1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

С влак до морето – по-бавно, но по-изгодно

БГ Бизнес
 

Два допълнителни нощни влака пътуват през летния сезон от София до Бургас

На фона на цените на самолетните билети от София до Варна и Бургас, цените с влак са доста по-приемливи. В пъти по-евтино е и придвижването с българските железници, отколкото с автомобил.

Снимка: БГНЕС

Цената на билета от София до Варна в първа класа е 30 лв., а във втора – 24 лв. Това е редовната цена, а ако ползвате намаление (за студенти, ученици, пенсионери или група) тази сума може да бъде дори с до 50% по-ниска. Времето на пътуването е между 8 и 9 часа.

До Бургас билетът в първа класа струва 24 лв., а този във втора – 19.20 лв.

Ако се закупи пътуване отиване и връщане, билетите са съответно 43.20 лв. и 34.55 лв. От София до Бургас с влак се стига за 6-7 часа. Цената на запазено място във всички влакове, независимо от разстоянието, е 50 ст.

Пътуването в спален вагон се осъществява срещу документ за пътуване – първа или втора класа, и закупуване на спално място в зависимост от класа на притежавания документ, както следва:

С документ за пътуване втора класа – цената на спалното място е 10.15 лв. и в спалната кабина пътуват трима души. С билет първа класа – цената на спалното място е 12.20 лв. и в спалната кабина пътуват двама души.

Снимка: Facebook

За услуга „Бизнес класа“ в спалната кабина пътува самостоятелно един човек, срещу редовно закупен билет за първа класа и цена на спалното място от 18.30 лв.

Снимка: Facebook

Услугата за пътуване със спален вагон се предлага в нощните влакове София-Варна/Добрич-София, София-Бургас-София и Пловдив-Варна-Пловдив.

Снимка: Facebook

Два допълнителни нощни влака пътуват през летния сезон от София до Бургас. По този начин БДЖ се стреми да осигури още възможности за придвижване във връзка с повишения интерес към пътуване с влак до морските градове през лятото.

Нощните бързи влакове София-Бургас-София се движат в състав от шест вагона със седящи места и един спален вагон.

 

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии