1 USD
1.80311 BGN
Петрол
Bitcoin
$28,578.7

 Решено: Природният газ поскъпва с 22% от януари

БГ Бизнес

Цените на парно, топла вода и ток няма да се променят

Комисията за енергийно и водно регулиране одобри предложената от „Булгаргаз“ цена от 179 лв. за мегават час. Поскъпването е значително по-ниско от първоначално заявеното увеличение от 40 на сто.

Няма  да има промяна в цените на парното и електрическата енергия от 1 януари 2023 г., което има ключово значение за потребителите на регулиран пазар.  По този начин енергийният регулатор подпомага задържането на цените у нас, тъй като основен фактор за инфлационните процеси в цяла Европа са цените на енергоносителите“, заяви председателят на Комисията доц. Иван Иванов на последното открито заседание на КЕВР.  

Снимка: btvnovinite.bg

70% от цената на парното се формира именно от цената на природния газ. По правило при повишаване цената на синьото гориво с 15%, то и цената на топлинната енергия се коригира.

От КЕВР не еднократно обявиха, че няма да увеличават парното в разгара на отоплителния сезон. Предстои да видим дали натрупаните увеличения на природния газ, няма да доведат до сериозно поскъпване на топлинната енергия от юли.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Домбровскис: Жизненоважно е България да не се разколебава по пътя към еврото

Coldplay
+6

Галерии