1 USD
1.79533 BGN
Петрол
83.36 $/барел
Bitcoin
$24,012.8

Пускат парното в София

БГ Бизнес

Топлофикация напомня на клиентите си да отворят на максимална степен вентилите на радиаторите си

Столичната Топлофикация започва поетапно пускане на парното в София, съобщиха от дружеството.

Според нормативната уредба общото включване на отоплението в  София може да започне след три последователни дни със средноденонощна температура по-ниска от  +12°C и прогноза за трайно застудяване. Данните, получавани от НИМХ, показват, че от 9.11.2022 г.  се очаква средноденонощните температури да паднат до +10 С°. 

Подаването на топлинна енергия ще започне първо към училища и детски градини, а след това и към административните и жилищни сгради.

Преди пускането на отоплението е важно клиентите да приключат всички ремонти по вътрешните инсталации и да ги запълнят, ако са източени. Отоплението няма да бъде включено в сградите, в които вътрешната отоплителна инсталация не е запълнена.

Напомняме на клиентите да отворят на максимална степен вентилите на радиаторите си, за да не се налага допълнително обезвъздушаване на отоплителните тела. Важно е абонатите да проверят дисплеите на електронните уреди за дялово разпределение, монтирани върху радиаторите и, ако установят нередност, да се свържат със своя топлинен счетоводител. 

Максималното ограничаване на достъпа до абонатната станция в сградата ще възпрепятства евентуални манипулации и кражби на топлинна енергия. Това ще гарантира качественото и надеждно топлоснабдяване на всички имоти и коректното отчитане на консумираната топлинна енергия, припомнят от Топлофикация. 

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Google разкри колко вода използва за охлаждане на центровете си за данни

Coldplay
+9

Галерии