Посрещнахме първите в историята ни туристи от Узбекистан

БГ Бизнес

Самолетът кацна под водни арки със 135 пътници на борда

Посрещнахме първите в историята ни туристи от Узбекистан. Самолетът на националния авиопревозвач на страната "Узбекистан Еъруейс" (Uzbekistan Airways) кацна вчера на българска територия под водни арки със 135 пътници на борда, които в следващите дни ще почиват по Южното крайбрежие. 

С полета от узбекистанската столица Ташкент пристигна и българският посланик в азиатската страна Н. Пр. Стояна Русинова. Тя беше посрещната от кметове на крайморски общини, представители на местната власт и ръководството на Летище Бургас. Пред журналисти Русинова обяви, че до края на септември в България се очаква да пристигнат поне 2000 туристи от Узбекистан. За този летен сезон полетите Ташкент – Бургас ще бъдат общо десет. 

“Зад този първи полет стоят усилията на много хора, не само на посолството на страната ни в Узбекистан, но и на туроператорите, които разработиха необходимите програми. Интересът към България от узбекистанските туристи е голям. Към страната ни има положителни емоции. В този първи полети туристите са различни – има такива, които предпочитат нискотарифни хотели и такива, които предпочитат по-скъпи места за настаняване“, каза посланик Стояна Русинова. 

 

 

 

Бизнес Видео Подкаст