
Те работят, докато вие все още спите: 4 истории на хората зад "Тази сутрин" (ВИДЕО)
Заради връщането на часовника с час напред, решихме да зададем няколко въпроса на онези, които стават най-рано
Европейската комисия вписа луканката като уникален продукт за България
Европейската комисия одобри вписването на наименованието „Троянска луканка“ в регистъра на храните с традиционно специфичен характер. Името на продукт, който е регистриран по този начин, го защитава от фалшифициране и злоупотреба.
Традиционният начин на производство на „Троянска луканка“, който се характеризира с процес на сушене и опушване, е направил този вид продукт уникален за България. Самото наименование „Троянска“ произхожда етимологично от името на град Троян, т.е. там, където за първи път е произведена и популяризирана от майстор Илия Таслаков. Той е един от първите производители на луканка в страната. През 1883 г. той е внесъл в България първите машини за мелене на месо.
Новото наименование ще бъде добавено към списъка с 69 храни с традиционно специфичен характер, които вече са защитени.
Заради връщането на часовника с час напред, решихме да зададем няколко въпроса на онези, които стават най-рано
Право на еднократната помощ имат децата до четвърти клас, както и в осми клас
Програмата отново е отворена, вижте кой може да кандидатсва