1 USD
1.86821 BGN
Петрол
Bitcoin
$27,617.1

Нови влакове у нас? Най-рано през 2026 г.

БГ Бизнес

Тогава ще се случи и подобрение на железопътната инфраструктура

Нови влакове и подобрена железопътна инфраструктура ще имаме най-рано през 2026 година, заяви новият председател на Борда на директорите в Холдинг БДЖ Юлия Варадинова-Миланова. Тогава трябва да завършат ремонтните дейности по железопътните трасета и да бъде доставен подвижният състав по Плана за възстановяване и устойчивост, добави тя пред БНР.

Към момента ръководството на БДЖ проучва възможностите за доставка на влакове от няколко европейски производители, каза Варадинова и уточни: "Имаме вече някои отговори, но не искам да коментирам, защото трябва да съберем отговори от всички производители. Аз съм доста обнадеждена. Търсим всякакви възможности, включително и за купуване на подвижен състав втора употреба, но с определени изисквания относно комфорта и качеството на вагоните. Търсим и се надявам, че ще намерим изход от създалата се ситуация и възможно най-бързо да започне подновяването на вагонния парк. Това ще доведе до видимо подобряване на качеството на предлаганата услуга и ще се отрази пряко на нашите клиенти".   

Има наказани служителите на БДЖ заради влака Русе-Бургас, който поради закъснение не изчака пътници и ги остави да нощуват в Стара Загора, каза още Юлия Варадинова. Интервюто на Даниела Големинова и Добрина Карамболова с Юлия Варадинова в предаването "12+3" можете да чуете от звуковия файл.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Колко ще струва възстановяването на най-големия самолет в света, унищожен от Русия?

Coldplay
+5

Галерии