1 USD
1.88514 BGN
Петрол
83.63 $/барел
Bitcoin
$16,548.9

Богомил Николов пред businessnovinite.bg: Внимавайте с пазаруването при идващите намаления, може да бъдете измамени!

Много българи разхищават енергия без дори да осъзнават това, казва председателят на "Активни потребители"

"В България пазаруващите онлайн все още са под 50%. В Европа този процент е 90. Това означава, че много хора у нас нямат опит в онлайн и лесно могат да станат жертви на измама. Основните жалби, които получаваме в това направление, са свързани с рекламацията и връщанията. Тези отношения с търговците у нас все още не са на добро ниво, за разлика от другите европейски държави", обяви пред businessnovinite.bg Богомил Николов, председател на асоциация "Активни потребители".

Той предупреди много да се внимава с пазаруването от страни извън ЕС, например Китай, защото там е много трудно да си търсите правата. 

По думите му, във връзка с предстоящата зима има две основни неща.

"Първо управлението на държавата да обезпечи поносими цени на енергоносителите. Другото важно нещо обаче е, че хората сами могат да живеят така, че да пестят енергия и съответно пари. Повечето българи дори не си дават сметка, че разхищават прекомерно енергия без да се усетят", добави Николов.

Експертът съветва да сме внимателни по време на задаващите се намаления покрай Черния петък и Коледа. Много потребители в желанието си да си купят нещо намалено, всъщност могат да бъдат подмамени. Затова преди да купите нещо, проверете цената му на няколко места, сравнете и най-вече си отговорете на въпроса- "Нужно ли ми е това?".

Повече вижте във видеото!

Интервюто направи Десислава Боцева

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

С 8 "квартала" на борда: Най-големият круизен кораб излиза в открити води през 2024 г.

Coldplay
+19

Галерии