Колко струват коледните елхи тази година?

Проверяваме цените на изкуствените и естествените дръвчета малко преди празниците

 

Дядо Коледа вече чука на вратата, но колко струва тази година елхата, под която той ще постави подаръците ви?

Изкуствени елхи:

В един от най-големите онлайн магазини могат да бъдат намерени 60-сантиметрови изкуствени пластмасови елхи на цени, започващи от 15 лева. 

Друг голям магазин предлага 120-сантиметрови изкуствени коледни елхи със заснежени връхчета на цени от 59 лева. 

Наша проверка в социалните мрежи и онлайн форуми показва, че 210-сантиметрови елхи с дебел клон могат да бъдат намерени на цени от 99 лева. 

 

Естествени/живи елхи:

Ако пък сте привърженик на естествените дръвчета - шест териториални поделения на Североизточното държавно предприятие (СИДП) ще предлагат дръвчета от ела, черен бор и дугласка и смърч на цени от 13 до 40 лева. 

Живите коледни смърчове с размери 150/175см започват на цени от 59 лева.

За феновете на минимализма много магазини тази година предлагат мини/малки истински елхички в подходящи саксии, коледни чорапчета, сандъчета и одеяла. Примерна цена за три мини елхи в коледни чувалчета е 29 лева.

Снимка: БГНЕС
Нестандартни елхи:

За хората, които искат да избягат от еднообразието  - светещите елхи със сигурност могат да допринесат за настроението ви – такива намираме на цени между 110 и 190 лв.

Ръчно изработените Коледните елхички от дърво също набират популярност – там цените варират също от размера и използваните материали, като най-евтините започват от 15 лева. 

Стажант-репортер: Васил Василев

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст