1 USD
1.84617 BGN
Петрол
Bitcoin
$27,149.8

"Шишарки и коркови тапи": Компания в България украсява елхите си с устойчиви играчки

ESG

Work Nomads създаде малка работилничка по случая

Сега е сезонът да бъдете весели, да ядете сладкиши с много шоколад и да пиете греяно вино...  но също така е и време за подаръци.

Снимка: Work Nomads

Милиарди пластмасови и трудноразградими играчки за елха пълнят рафтовете на магазините. Но с опасностите от надвисналата климатична криза, сега повече от всякога е време да спрем тази тенденция, да помислим и да пазаруваме по-съзнателно, за да предпазим околната среда.

Снимка: Work Nomads

Има много начини да станете по-екологични. Няма нищо лошо в това да направите сами играчките си за елха от материали с устойчив произход или да опаковате подаръците в рециклируеми опаковки.

Снимка: Work Nomads

Има брандове, които са поставили екологичните практики в сърцето на културата си, като се фокусират върху устойчиви практики от началото до края на процеса и се стремят да намалят въглеродния си отпечатък, както и да помогнат за намаляване на отпадъците.

Снимка: Work Nomads

Шишарки, прежда, коркови тапи, горски иглички и клонки… всички тези неща могат да влязат в употреба, когато става въпрос за създаването на устойчиви играчки за елха.

"От WorkNomads организирахме тази благотворителен workshop за коледна украса с рециклируеми материали, за да съберем средства, чрез които да подпомогнем изграждането на спортен център за деца с аутизъм и хиператиквонст в Стара Загора. Смятаме, че Коледа е една добра възможност да открехнем сърцата си за нуждаещите се. Разбира се, на мнение сме, че така трябва да е през цялата година, а не само по празниците. А идеята ни за украсата ни е свързана с ESG политиката ни за преизползване на материали, с които разполагаме и можем да им вдъхнем нов живот по интересен и емоционален начин", каза за businessnovinite.bg Светлозар Димитров, eксперт комуникации в компанията. 

Компанията за дигитални номади Work Nomads създава малка работилничка за повода, като събрахме най-добрите идея на участниците в нашата ГАЛЕРИЯ:

Устойчиви играчки за елха

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Колко ще струва възстановяването на най-големия самолет в света, унищожен от Русия?

Coldplay
+5

Галерии