1 USD
1.86821 BGN
Петрол
Bitcoin
$27,617.1

Колко струва да си наемеш кемпер за морето тази година?

БГ Бизнес

Въпреки че отстрани не изглежда така, трябва да имате подготвена сума за капаро, което е от порядъка на няколко хиляди лева

Ако смятате, че искате да прекарате лятната си ваканция тази година в подвижен дом на колела под формата на кемпер трябва да знаете няколко неща за цените.

Въпреки че отстрани не изглежда така, трябва да имате подготвена сума за капаро, което според сайтове, които предлагат услугата, то варира между 2000 лв. и 3000 лв.

Наемът на самото превозно средство се определя в зависимост какви удобства предлага, но класическото време за наемане може да бъде 7-14 дни, 15-21 дни и повече от 21 дни. За колкото по-дълго наемате кемпера, толкова по-ниска става цената.

Снимка: Росица Николова

За най-краткия период цените през високия сезон са около 400 лв., а за ниския – 350 лв. на ден.

Ако сте решили да вземете подвижен дом за от 15 до 21 дни, цената пада на 380 лв. във високия сезон през лятото и 360 лв. за по-дълго време.

Компаниите, които предлагат кемпери под наем обикновено предвиждат и такси за почистване, които са между 100 и 200 лв. В тази такса се включва дезинфекцията и препарата за химическата тоалетна.

Голяма част от компаниите, които предоставят кемпери имат изисквания към наемателите си, като да са на възраст между 25 и 65 години, да имат поне две години активен шофьорски стаж, както и категория B, защото всички кемпери под наем се управляват с В категория.

Допълнително се заплащат по-луксозни разширения за кухня, спалня или детски кът и плажни принадлежности.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Колко ще струва възстановяването на най-големия самолет в света, унищожен от Русия?

Coldplay
+5

Галерии