1 USD
1.80527 BGN
Петрол
Bitcoin
$51,209.9

Как да преборим скуката в работата?

БГ Бизнес

Няколко прости съвета ще ви помогнат да рестартирате

Колкото и да е хубава и интересна работата ни, има моменти, в които заради настроение или друго нещо, се чувстваме по-пасивни и дори ни доскучава. Как може да презарединм такива моменти, така че да се чувстваме добре и да бъдем продуктивни? 

Украсете пространството на бюрото си

Ще се изненадате колко много околната среда може да повлияе на настроението ви. Ярките цветове като синьо, зелено, жълто и червено ще повишат вашия фокус, продуктивност и настроение. По тази логика, познайте какво ще направят сивите и кафявите цветове?, пише coburgbanks.co.uk.

Снимките на любими хора винаги ще предизвикват усмивка на лицето ви – но можете да добавите и всякакви други неща, от забавни орнаменти и цветни канцеларски материали до комедийни календари и растения.

Наличието на други неща за разглеждане подсъзнателно ще поддържа мозъка ви ангажиран и той няма да се отегчи. При всички положения трябва редовно да почиствате и подреждате работната си сред, иначе ще усетите спад в енергията.

Кажете на шефа си

Ако ви е скучно, вероятно не се чувствате достатъчно предизвикани на работа – така че кажете това на шефа си!

Той може да има страхотни идеи за вашата работа, да ви даде малко повече отговорност, може би дори в области, в които в момента не сте ангажирани. Шефовете биха предпочели да чуят от вас за вашите амбиции и истински потенциал, отколкото да се занимават с отегчен и напълно подценен член на персонала.

Колкото повече отговорност носите, толкова по-предизвиквани ще се чувствате и толкова по-малък е рискът от скука! Но ако не попитате, никога няма да разберете.

Снимка: istockphoto
Поставете си цели (с награди)

Вероятно вече ще имате набор от „общи“ цели, които трябва да постигнете на работа… но поставянето на по-малки, лични цели ще ви помогне да запазите фокуса и да останете мотивирани.

При завършване на всяка малка мишена си дайте малко удоволствие, за да си струва всичко. Наградата ви не трябва да е сладко... може да е нещо просто като 5-минутна почивка, за да проверите телефона си, разходка из офиса, за да разтегнете краката си или проверка на вашия Facebook.

Подсъзнателно ще работите повече, докато очаквате с нетърпение вашите малки награди и се чувствате горди, когато изпълнявате задачи!

Направете почивка

Понякога е изкушаващо просто да се потопите в работата – но това не е добро решение. Кратката почивка (това може да бъде една от наградите ви за изпълнение на задача) ще ви спре да се отегчавате, ще ви помогне да запазите информация и ще ви даде възможност да оценявате целите по-ефективно.

И така или иначе най-добрите идеи се появяват, когато най-малко ги очаквате! Отказът да отделите момент за себе си няма да накара вашия шеф или колеги да ви обичат повече. 

Бъдете гъвкави

Ако установите, че вършите нещата наистина бързо и в крайна сметка имате много свободно време – направете нещо полезно с него. Има ли проекти, които умирате да започнете? Мислили ли сте за страхотен начин да направите нещата във вашата компания по-ефективни? Можете ли да използвате уменията си, за да направите нещо друго, за да помогнете?

Колкото повече струни имате на лъка си, толкова по-незаменим ставате и толкова по-вероятно е да получите увеличение на заплатата или повишение (и да скучаете много по-малко).

Музиката помага

Добре, значи имате умопомрачаващо скучна задача за вършене...Бихте ли послушали малко музика, за да стане малко по-забавно? Или може би подкаст? Или видео? Това ще ви подготви за вашата задача.

Предупреждение: уверете се, че изборът ви на музика е разумен. Текстовете могат да ви разсейват (особено ако знаете думите), бързите песни могат да ви накарат да се превъзбудите, а тъжните- да ви натъжат.

Ако сте опитали всичко по-горе и наистина не можете да се отърсите от това усещане за отегчение, може би е време да помислите да смените работата.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии