
Чили революция: как едно семейство постави България на световната карта на лютите чушките (ВИДЕО)
Каква е историята на най-лютата българска чушка – Български дух
Има ли как да разпознаем истинското сирене в магазина?
12 хиляди тона имитиращи продукти са произведени от предприятията от хранително-вкусовия бранш у нас през миналата година. Това съобщи в предаването „Тази сутрин" по bTV Галя Викьова, зам.-директор на БАБХ.
Тези имитиращи продукти се продават обаче отделно в магазините, на отделни щандове. Ние провеждаме редовно проверки, понякога с участието на неправителствени организации. Проби се вземат и в детски градини и училища, те се изследват.
195 проби на млечни продукти са направени например в магазините за миналата година и в две от тях са открити недекларирани немлечни мазнини, каза Викьова.
Когато се храним в ресторант, или си купуваме примерно баничка, самият търговец е длъжен да уведоми клиента, че в ястието има имитиращи продукти. Същото се отнася и за хотелите - когато поднасяш закуска, трябва да обозначиш кое сирене е от краве мляко, и кое е имитиращ продукт, обясни Викьова. По думите й това се прави в много хотели.
Потребителят няма как да разпознае кое сирене в магазина е истинско. Затова е добре да купуваме само пакетиран продукт, добави тя.
Каква е историята на най-лютата българска чушка – Български дух
Президентът на САЩ каза, че картината е „изкривена“
Акциите на Nike спаднаха с 14% само за ден