1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

Христос Воскресе!

БГ Бизнес

Екипът на "Бизнес новините" ви пожелава светъл празник

Христос Воскресе! Бъдете здрави и благословени!

Този ден Господ го е сътворил, за да се възрадваме и развеселим в Него. Чрез своето славно възкресение Исус Христос е сразил Сатаната, това стопроцентово зло вече е в ада. По този начин се изпълнява и божието обещание към нашите прародители Адам и Ева. Когато били изгонени от рая Бог им обещал, че ще изпрати Месия, който ще смачка главата на змията, т.е. ще унищожи това зло, което е изкусило първите хора. Това е изпълнението на божието обещаниe.

Какво се прави на Великден?

Великден се чества в продължение на 3 дни, а приготовленията за неговото отбелязване започват по време на Страстната седмица.

На Великден всички обличат нови дрехи. Играе се и първото хоро след Сирни Заговезни. То е буйно, весело и е израз на радостта на хората. Според народната традиция Великден символизира възкръсването на природата за нов живот, победата на пролетта над зимата.

Когато се срещат хората на улицата през следващите няколко седмици, християните продължават да се поздравяват с „Христос Възкресе!“, „Воистина Воскресе!“. С този поздрав те се поздравяват до Петдесетница, когато се е родила Христовата църква.

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии