1 USD
1.88677 BGN
Петрол
83.9 $/барел
Bitcoin
$16,856.0

Христо и Христина Стоичкови представиха нов играч на енергийния пазар

Стоичков и собственикът на компанията Емилио Роусау се познават от ФК "Барселона"

Христина Стоичкова, дъщерята на футболната легенда Христо Стоичков и бившия вицепрезидент на ФК „Барселона“ Емилио Роусау, представиха испанския енергиен холдинг и независим търговец „Фактор Енерджи“ в България.

Христо и Христина Стоичкови представиха "Фактор Енерджи"

По думи на Роусау компанията вече оперира на българския пазар, като е придобила всички лицензи, има офис и няколко служители.

Снимка: Фактор Енерджи България

„Създадох Factorenergia („Фактор Енерджи“) преди 23 години в Испания от нулата, а в настоящето вече имаме над 150 хил. клиенти, на които предоставяме газ и ел. енергия. Очакваме тази година приходите да надхвърлят 1 млрд. евро“, каза Роусау.

Роусау каза, че целта на холдинга в България е да развие местен бизнес и да се превърне в местна българска компания.

Снимка: Фактор Енерджи България

„Не сме голям играч на световния енергиен пазар и нашата цел е да станем местна фирма на всеки пазар, на който стъпим“, допълни той.

Христо Стоичков ще бъде посланик на проекта в България, докато неговата дъщеря Христина ще поеме ролята на съдружник в българското подразделение на компанията. По време на пресконференцията Стоичков разказа, че Роусау е имал значително участие в заминаването му в Барселона и затова, когато е решил компанията да стъпи на българския пазар, го е подкрепил.  

Снимка: Фактор Енерджи България

В момента „Фактор Енерджи“ е ситуирана на пазари като Испания, Португалия и Мексико.

Снимка: Фактор Енерджи България

„В Испания газът се купува от пазар на едро, но реалният произход е от доставки на втечнен газ от САЩ и по тръба от Алжир“, отговори Роусау на въпрос от къде идва газът, който компанията ще продава у нас.

Снимка: Фактор Енерджи България

Той разясни, че „Фактор Енерджи“ ще има фокус и върху електрическите автомобили и семействата, които имат соларни инсталации от компанията ще могат да зареждат автомобилите си чрез тях.

Новият играч в енергийния бизнес ще се цели както в бизнес клиенти, така и в домакинствата.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

С 8 "квартала" на борда: Най-големият круизен кораб излиза в открити води през 2024 г.

Coldplay
+19

Галерии