1 USD
2.02803 BGN
Петрол
85.36 $/барел
Bitcoin
$18,770.4

Дъщерята на Христо Стоичков става съдружник в енергиен холдинг

БГ Бизнес

Христо Стоичков е посланик на проекта в България

Христина Стоичкова, дъщерята на футболната легенда Христо Стоичков, ще представлява испанския енергиен холдинг и независим търговец „Фактор Енерджи“ в България.

Христина и нейният съдружник Емилио Росауд ще представят българското подразделение „Фактор Енерджи България“ на 26 септември. Испанският енергиен холдинг първия търговец на електрическа енергия в Испания. 

Стоичков се запознава с Емилио Расауд още като играч на ФК "Барселона", който по това време е вицепрезидент на клуба, и с когото споделя идеята си за един по-устойчив свят. Той ще бъде своеобразен посланик на проекта на българския пазар.

Снимка: БГНЕС

"Неговата цел е да помогне на българските компании да растат и да осъществят енергийния преход, като по този начин стимулира местния бизнес, чрез създаване на нови работни места в страната", пише в българската страница на компаията. 

Емилио Росауд Парес, испански предприемач с над 20 години опит на енергийния пазар. Завършва „Бизнес администрация“ в Политехническия университет на Каталуния и магистратура по „Данъчно консултиране и управление“ в Юридическия факултет на ESADE.

Снимка: Фактор Енерджи България

През 1999 г. основава "Фактор Енергия" с намерението да я превърне в една от алтернативите на пазара за продажба на електроенергия, природен газ и решения за енергийна ефективност за промишлени, малки и средни предприятия и пазара на жилищни имоти. Под негово ръководство компанията достига оборот от 645 милиона евро в Испания през финансовата 2021 г. и навлиза на пазарите на Мексико и Португалия, където към момента има над 160 000 клиента. 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Десетки автомобили на Kia и Hyundai са откраданати заради предизивикателство в TikTok

Coldplay
+6

Галерии