1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

Хотелите по нашето море са пълни за Великден: Колко струват нощувките? (ВИДЕО)

Хотелите по нашето море са пълни за Великден: Колко струват нощувките? (ВИДЕО)

Прогнозата за дъжд не уплаши румънските туристи, които напълниха големите хотели по Черноморието

 

Докато много българи избраха да прекарат празниците в Гърция, не малко гърци и румънци се насочиха към българското Черноморие. Екип на bTV реши да провери какви са цените за Великден на родното море.

Прогнозата за дъжд не уплаши румънските туристи, които напълниха някои от големите хотели в Слънчев бряг, като в конкретната база, в която се спираме има над 900 почиващи от северната ни съседка.

"С приятели избягахме от рутината по Великден да стоиш у дома пред голяма трапеза. Тук всичко ни е приготвено за тържеството, а и децата се забавляват. Има хубав вътрешен двор, игрище за баскетбол, за футбол, прекрасно е", казва Алекс Верузи – турист от Ръмуния.

"Искахме слънце след като сме в Слънчев бряг, но ще ползваме вътрешния басейн", допълва Елена Мардале – туристка от Румъния, която е остава разочарована от времето по празниците у нас.

Цени

Цените не са по-високи от миналата година. Пакетът ол инклузив включва и спа процедури. Безплатни са и напитките на бара. 

"Предвид допълнителните услуги, които предлагаме за празника, като повече забавления, допълнителни екскурзии, които са включени, цената варира между 200 и 250 лв на вечер за стая", казва Антония Мади – управител в хотелски комплекс. "Също им предлагаме безплатни екскурзии ежедневни до стария град на Несебър, опитваме се да съчетаем рекреационния туризъм с културно-историческия".

"Мисля, че хората са доволни, защото идват до бара винаги с усмивка, винаги всичко е точно, харесват коктейлите. Може и да не е хубаво времето, но както можете да погледнете има доста много хора на този бар", казва барманката Валерия.

Проблеми с паркирането
 
Румънските туристи пристигат със собствен транспорт и местата за паркиране са предизвикателство. Идват за 3 или 4 нощувки. 
 

"Един тридневен пакет в една двойна стая е около 450 евро, което включва абсолютно всичко, плюс великденския обяд и съответните неща, които са за Великден: храна, напитки, анимация и така нататък", казва Любо Липчев – управител на хотелски комплекс.

"Ако времето е на наша страна, ще разгледаме крайбрежието. Не е скъпо тук, добре е", казва за цените у нас друг турист Михай Дино.

В Поморие комбинацията на Великден с празника на града Гергьовден напълни курорта основно с българи. Част от туристите имат втори дом на морето, като Гергана, която ще празнува тук и личния си празник. 
 

"Апартамент имаме тук и малко разнообразие от градския живот от Пловдив". Днес беше много хубаво, слънчево, предните два дни не беше добре, но все пак добре изкарахме", казва и българската туристка Гергана Райнова.
 
В хотелите нощувка със закуска е между 100-150 лв на вечер. 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии