1 USD
1.81482 BGN
Петрол
Bitcoin
$44,436.8

Херо Мустафа: Корупцията остава основен проблем в България

БГ Бизнес

Според американския посланик у нас, върховенството на закона остава предизвикателство за страната ни

"Върховенството на закона остава предизвикателство за България. В края на моя мандат като посланик тук, гледайки назад, си давам сметка, че направихме много неща. Включително неща, които смятах да невъзможни като намаляване на зависимостта на България от Русия. Гордея се, че нашите отношения са по- добри отвсякога", обяви американският посланик Херо Мустафа по време на конференция "Върховенството на закона и бизнес средата в България ", организирана Американската търговска камара в България. По думите й единствената област, в която няма голям напредък е върховенството на закона.

Снимка: БГНЕС

"Трябва да работим повече в тази насока. Когато говоря с българи , всички те смятат, че корупцията е основен проблем, казва тя. Ние трябва да преследваме лошите хора, трябва да увеличим цената на корупцията" Промяната трябва да дойде отвътре, българските министри трябва да имат воля. Време е да покажем политическата воля да бъдат приети тези законопроекти, които ще помогнат да има по- голямо върховенство на закона, добави Херо Мустафа.

Снимка: Редакторски екип

"Няма нужда да се доказва връзката между върховенството на закона и бизнеса. В последните 30 години България се бори да достигне стабилно върховенство на закона. Изправени сме пред пореден важен етап. Изготвени са важни законопроекти, които трябва да бъдат приети. Нямаме право да губим времето на народа", коментира и правосъдният министър Крум Зарков по време на конференцията "Върховенството на закона и бизнес средата в България ".

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии