1 USD
1.79731 BGN
Петрол
Bitcoin
$69,139.2

Hack TUES X: Над 70 отбора и тайна тема

БГ Бизнес

Дните за разработка на проекти в хакатона са 14-ти и 15-ти март

 

Десетото юбилейно издание на единствения и емблематичен за ТУЕС хакатон, организиран от ученици за ученици, Hack TUES X, стартира през март 2024 година.

От 13-ти до 16-ти март 2024 г. на територията на Sofia Tech Park ще се проведе десетото юбилейно издание на емблематичния за ТУЕС към ТУ – Hack TUES X. Ученици от Технологично училище „Електронни системи“ към Технически университет - София, под менторството на Асоциацията на завършилите ТУЕС, организират това събитие отново в присъствен формат.

През 2023 година Hack TUES намери своето място сред иновативните и обещаващи практики на ЮНЕСКО за “Техническо и професионално образование и обучение”. Това прави Hack TUES единствената образователна практика от България.

Хакатонът стартира на 13.03.2024г. с откриваща церемония, която ще се излъчи на живо в канала на училището в YouTube. По време на церемонията ще се проведе дискусия, където ще бъде разкрита основната тема и нейните подтеми за тазгодишното издание. В дискусията ще участват водещи специалисти в областта на програмирането и информационните технологии.

70 отбора, съставени от ученици от различни класове, които ще бъдат разпределени в отбори с индивидуални ментори - възпитаници на ТУЕС и/или част от екипа на водещи ИТ компании. Тази година за пръв път ще има и 14  отбора, съставени от завършили ученици на ТУЕС към ТУ-София. Учениците и завършилите участници се състезават в различни категории.

Дните за разработка на проекти са 14-ти и 15-ти март, като състезанието ще завърши на 16.03.2024г. с церемония по награждаване. Форматът на състезанието включва полуфинали и финал, където подбрано жури от специалисти ще оценява проектите на нашите възпитаници и ще излъчи победителите.

Накрая, искаме да изразим нашата най-дълбока благодарност към Технологично училище “Електронни системи” към ТУ - София за неговата подкрепа, както и към АЗТУЕС за тяхната неуморна работа и менторство, което прави Hack TUES това, което е днес.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии