1 USD
1.79731 BGN
Петрол
Bitcoin
$69,139.2

Ето кои дестинации избират българите за празниците през май (ВИДЕО)

Ето кои дестинации избират българите за празниците през май (ВИДЕО)

Сред най-търсените за Великден се откроява Виена

Месец май тази година предоставя възможност за по-продължителна почивка. Освен празниците 1 май, Гергьовден и 24 май, отбелязваме и най-светлия християнски празник Великден.

Не са малко българите, които са слели първите дни на май, за да пътуват. Те обаче не разчитат на last minute резервации и оферти, а се връщат към тренда за планиране на почивките си, след като туризмът започна да се стабилизира от пандемията. А ето кои са предпочитаните от тях дестинации според eSky.bg.

Снимка: istockphoto.com

Виена се откроява като най-търсена за Великден. 24% от пътуващите ще бъдат в Австрия, като средната цена за двупосочен билет е около 133 евро.

Рим пък е втората най-предпочитана дестинация – 20% от българските туристи избират италианската столица за дните около 24 май, а цената на самолетния билет в двете посоки варира средно около 132 евро.

В топ 3 на най-търсените дестинации е и Барселона. За уникалния испански град ще летят 15% от сънародниците ни на цена от 219 евро за самолетен билет.

От платформата за организиране на пътувания посочват, че билетите са значително по-достъпни за пътуване по случай Деня на българската просвета и култура в сравнение с разходите за пътуване по време на Великден и Гергьовден.

Въпреки че остава по малко от месец до дългия уикенд покрай 24 май, все още българите могат да резервират изгодни пътувания. Пакетите за няколкодневна почивка в Барселона са на цени от 406 евро за полети, 3 нощувки в 3-звезден хотел в центъра на града. За Рим пък са необходими 327 евро за билети и 2 нощувки.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии