Цветанка Минчева e победителят в конкурса ,,Мениджър на годината“ за 2023 г.

БГ Бизнес

bTV Media Group за поредна година е партньор на инициативата и ще излъчи документален филм на 26 ноември

Отличеният бизнес лидер в 16-ото издание на конкурса ,,Мениджър на годината“ е Цветанка Минчева, главен изпълнителен директор и председател на УС на една от големите търговски банки в страната. Носителят на титлата стана известен по време на официалната церемония, която се състоя в Софийската опера и балет на 2 ноември.

Името на новия „Мениджър на годината“ по традиция бе обявено от президента на Република България - Румен Радев, в присъствието на останалите 9 финалисти от десетката на Топ мениджърите за 2023 г. и Александра Мирчева, председател на Съвета на директорите и изпълнителен директор на „ВМ Финанс Груп“ - издателя на списание „Мениджър“, което организира престижния конкурс. Лично Силвия Пенева, управляващ съдружник на ,,Делойт България“ и автор на независимата методология за оценяване на кандидатите, връчи на държавния глава плика с името на победителя. 

,,Мениджър на годината ни дава вяра, че обществото ни разполага с един ценен ресурс – личности, които имат визията как да се съгради държавата и волята да го постигнат", каза президентът Румен Радев в приветствието си, преди да съобщи името на победителя.

,,Вярвам в ученето през целия живот, вярвам, че е смелост да признаеш, че не знаеш нещо и да поемеш риска да учиш нови неща. Всяко нещо, което научите, рано или късно ще ви възвърне стойност. Има една магична съставка, която може да доведе един мениджър на тази сцена и тя е хората, с които работим“, бяха първите думи на Цветанка, Минчева, 16-ия победител в конкурса на списание ,,Мениджър“.

Мениджърите от финалната десетка получиха специални грамоти за висши постижения в мениджмънта. Успешни бизнес ръководители и публични личности от страната връчиха с гордост и уважение отличията на финалистите на сцената в Софийската опера и балет.

,,През вчерашния ден ние отбелязахме Деня на будителите. Отдадохме почит на големите българи, които са съхранили и изградили през вековете духовните ценности и постижението на това, което сме днес ние - хора, които имат мисия и перспективен поглед в бъдещето. В тази зала днес присъстват съвременните будители. Хора, които създават ценности, личности, които имат заряд, целеустременост, за да постигат обществено развитие и прогрес, вдъхновители на младите хора, които са си поставили за мисия отстояването на своите най-високи професионални постижения и отстояването на своите ценности отвъд бизнес резултатите.“, заяви Александра Мирчева.

За втора поредна година конкурсът разширява границите си с още четири допълнителни категории. Методологията на оценяване на всички компании, подали кандидатури, също премина под ръководството ,,Делойт България" в три етапа. Наградените в тях бяха обявени в следния ред: победител в категория ,,Най-добър нов бизнес“ стана софтуерна компания и наградата бе получена от нейния изпълнителен директор Димитър Димитров; победител в категория ,,Бизнес в първите 20 милиона“ – компания за куриерски и транспортни услуги, чието отличие бе връчено на Вихрен Бисет, търговски директор, от главния финансов директор и изпълнителен директор на bTV Media Group Тонислав Попов; победител в категория ,,Бизнес трансформация“ стана една от големите застрахователни компании – отличието бе прието от Коста Чолаков, председател на УС и Главен изпълнителен директор; победител в категория ,,Екип на годината“ стана отново софтуерната компания с изпълнителен директор Димитър Димитров. Призът бе връчен от акад. проф. Пламен Карталов, директор на Софийска опера и балет.

„Успехите и постиженията на българските мениджъри заслужават да бъдат отличавани и награждавани. bTV Media Group винаги е подкрепяла и ще продължава да подкрепя успешните бизнес модели, които постигат добри финансови резултати и създават конкурентоспособност“, заяви Тонислав Попов, главен финансов директор и изпълнителен директор на bTV Media Group.

Специалната награда на името на проф. д-р Лъчезар Цоцорков ,,За развитие на регионите" бе присъдена на една от най-големите български вериги супермаркети. Ежегодна традиция е с нея да се отличи компания, чийто лидер е във финалната десетка финалисти. С нея се отличават ясно дефинирани цели за развитие на местните общности, изградена философия на компанията относно нейния принос към местните общности и регионалното развитие, механизми за реализация на философията и измерими резултати за успешно проведени активности.

Списание „Мениджър“ продуцира филм, посветен на финалистите в основната категория и победителите в четирите допълнителни категории. Филмът ще бъде излъчен премиерно на 26 ноември от 16:00 часа по bTV.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст