1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

Частните летни занимални стигат 1000 лева на месец

БГ Бизнес

Вижте къде детето ви може да посещава безплатни занимания

Лятото е в разгара си, а голяма част от децата във ваканция прекарват времето си в града или селото, в което живеят. Хубавата новина е, че повечето общини са се погрижили за това и организират различни дейности, занимални и кампове, за да не скучаят малчуганите. 

В София, Столична община е организирала много дейности, от които може да се възползвате. Повечето от тях са безплатни. Програма „Ваканция“ е традиционна инициатива, която ежегодно обхваща над 4 000 деца и младежи. До 31 юли 2022 г. за ученици и младежи от 6 до 29 години ще има осигурен свободен достъп до безплатни занимания със спорт и изкуства в различни точки на София.

Държавни училища в различни квартали организират курсове по плуване. Други училища залагат на футбол, тенис или волейбол. Трети пък забавляват децата с щафетни игри. Заради горещите дни напоследък обаче, част от заниманията се осъществяват само сутрин. Пълен списък на заниманията по видове и райони може да видите на сайта на общината. 

В същото време много родители залагат на частни занимални, защото те предлагат целодневни занимания, при това с изхранване. Цените им обаче не са за подценяване. В столични квартали се предлагат занимални с цени от 350 лева на месец, като в тази цена не влиза храната. Обикновено тя е около 10 лева на ден. 

Други занимални предлагат опцията да оставите децата за половин ден, за цял ден, за седмица и за месец. Цената на месец, в която се включват дейности и храна стига до 1000 лева. 

Националната художествена академия също организира занимания за деца от 6 до 18 години. В програмата освен рисуване влизат и посещения на музеи. Цената на дете за половин ден е 20 лева, за цял ден е 40 лева. Двуседмично посещение струва 360 лева, а цял месец излиза 800 лева. Тези цени са само за занимания, без храна. Като се сметне и храната, цената вероятно ще прехвърли 1000 лева. 

За децата, които обичат да спортуват се организират спортни кампове. Упражняване на различни спортове плюс обяд и следобедна закуска струва средно 60 лева за ден, 210 лева за седмица и 780 лева за месец.

 

 

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии