1 USD
1.78598 BGN
Петрол
Bitcoin
$37,206.2

Част от автобусите в София с променени маршрути заради маратон

БГ Бизнес

Ето по кои линии има промяна

Заради провеждането на щафетният Екиден маратон в столицата ще бъде ограничено движението и частично ще бъдат променени маршрутите на част от колите на градския транспорт в центъра на София. Подробностите от Кръстина Иванова:

От 7:00 часа до приключване на състезанието се забранява паркирането на паркинга на моста пред Националния стадион "Васил Левски". 

От 7:30 до 13:30 няма да може да се спира и паркира в двете посоки по ул."Генерал Гурко", в участъка между булевардите "Евлоги и Христо Георгиеви" и "Васил Левски", по ул."Любен Каравелов", участъка между улиците "Генерал Паренсов" и "Генерал Гурко", по бул."Евлоги и Христо Георгиеви", между бул."Цар Освободител" и ул."Фритьоф Нансен", по бул."Драган Цанков" - участъка между ул."Митрополит Кирил Видински" и бул."Евлоги и Христо Георгиеви", по южното платно на бул. "България" в участъка между булевардите "Черни връх" и "Акад.Иван Гешов", по бул. "Черни връх" и ул. "Фритьоф Нансен"- в участъка между бул. "Свети Наум" и "Васил Левски", по бул. "Пенчо Славейков" - между бул."България" и бул."Витоша", както и в транспортния тунел на Националния дворец на културата в участъка, водещ към бул. "Черни връх" и бул."България" или бившото трасе на трамвай номер 6.

От 14:00 часа частично се променят маршрутите на автобусни линии 72, 75, 76, 505, 94, 204 и 604, електробуси 9, 84 ,184 и тролейбусна линия номер 7.

Заради тържествената смяна на Почетния гвардейски караул пък от 11.30 до 12.30 също се въвежда временна организация на движението, като се забранява влизането на превозни средства по ул."Леге", между бул."Цар Освободител" и ул."Съборна".

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии