1 USD
1.79533 BGN
Петрол
83.36 $/барел
Bitcoin
$24,012.8

Боровец е първи сред най-евтините и желани ски курорти от британците

БГ Бизнес

Третото място остава за друг български курорт

Българският ски курорт Боровец е обявен за най-изгодната дестинация в Европа за британските скиори, според най-новото проучване на Post Office Travel Money, което обхваща 32 европейски курорта, сравнявайки цените им за основни компоненти на ски ваканция - едноседмична лифт карта, ски оборудване, шест обяда и обучение в ски училище, пише Daily Mail, цитирани от БТА.

Най-бюджетни

Посетител на Боровец трябва средно да заплати за изброените услуги 506 британски лири, с което българският курорт се нарежда на първо място сред най-евтините за британците ски дестинации в Европа.

На второ място е италианският Бардонекия, за който британец ще трябва да отдели 512 британски лири.

Третото място остава за друг български курорт - Банско, който ще струва 537 британски лири на желаещите да карат там ски.

Българският курорт е с почти 12 на сто по-изгоден от втория най-евтин семеен курорт, италианския Бардонекия, за който четиричленно британско домакинство трябва да похарчи 1749 бр. лири.

Снимка: bTV
Най-скъпите

На другия край на скалата - най-скъпият планински курорт в Европа е швейцарският Цермат, струващ 1367 британски лири за едноседмичен престой.

Поскъпване

Въпреки че Боровец и Банско заемат съответно 1-во и 3-то място сред най-евтините курорти в класацията, експертите отчитат, че спрямо миналата година сега цените в тях са скочили, съответно с 12,8% и 7%.

Когато става въпрос за семейни ски почивки, Банско е обявен за най-изгоден за британците - подобно на миналата година - с цена от 1547 британски лири за четиричленно семейство. 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Google разкри колко вода използва за охлаждане на центровете си за данни

Coldplay
+9

Галерии