1 USD
1.88514 BGN
Петрол
83.63 $/барел
Bitcoin
$16,617.9

Очакват 60% от туристите в зимните курорти да са българи

БГ Бизнес

Това прогнозора служебният министър на туризма Илин Димитров

Очакванията са през този зимен туристически сезон българите да бъдат 60% от всички туристи, прогнозора служебният министър на туризма Илин Димитров в ефира на Националната телевизия. 

По негови думи между 5 и 10% по-добър сезон тази година, в сравнение са миналата. Факторите, които предопределят това твърдение са няколко. На първо място е фактът, че сме успели да задържим много добро съотношение между цена и качество.

"В момента курортите в Европа поскъпват много, а ние задържахме цените на лифт картите и цените на услугите“, посочи министърът на туризма, цитиран от БНР. 

Илин Димитров възлга и много надежди на Световната купа в Банско, която ще бъде гледана от милиони хора, да бъде добра реклама за страната. Курортът иска да стане "зелен" – ще бъдат купени електромобили и се строи частно летище за малки самолети, обясни той. 

"Пампорово се превръща в почти целогодишна дестинация, хотелите работят и лятото, така запазват и служителите си и качеството си, каза Илин Димитров. 

Боровец е близо до София, където ходят много софиянци, така че зимните ни курорти се развиват много добре, смята министърът на туризма. 

Всички медии говорят позитивно за България и за Белоградчишките скали, каза Илин Димитров по повод реакциите след като най-богатият човек в света Илон Мъск сподели и коментира  публикация, изобразяваща природния феномен. 

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

С 8 "квартала" на борда: Най-големият круизен кораб излиза в открити води през 2024 г.

Coldplay
+19

Галерии