1 USD
1.80527 BGN
Петрол
Bitcoin
$51,209.9

Расте списъкът на застрашените банки (видео)

БГ Бизнес
 

Банките в черния списък в САЩ вече са 171

Американските власти поставиха още 54 банки в списъка на застрашените финансови институции. Така общият брой на банките в черния списък достигна 171.

Броят на застрашените трезори е едва два процента от общо 8500 банки в Съединените щати, но властите признават, че положението е сериозно и че проблемите във финансовия сектор оказват тежко влияние върху реалния сектор. Бюджетният дефицит ще достигне рекордните 454 милиарда долара през отминаващата финансова година. От своя страна безработицата достигна най-високите си нива за последните 16 години.

Състоянието на икономиката и финансите се очертава като приоритет за новоизбрания президент Барак Обама. Довечера той ще даде третата си за последните дни пресконференция, на която ще представи своя икономически съвет. Той ще бъде независим от правителството и ще съветва президента по финансови и икономически въпроси.

Новоизбраният президент заяви в интервю за медиите, че мениджърите на банки трябва да забравят за големите бонуси на фона на икономическите сътресения и опасността стотици хиляди работници да загубят местата си. Още преди този призив изпълнителният директор на застрахователният гигант Ей Ай Джи обяви, че си определя залата за следващата година от 1 долар.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето

Тагове

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии