1 USD
1.80527 BGN
Петрол
Bitcoin
$51,209.9

Инвеститори на Лемън Брадърс протестираха в Хонконг

БГ Бизнес
 

Те настояват правителството да гарантира техните пари

Стотици разгневени инвеститори на Лемън Брадърс (Lehman Brothers) протестираха днес в Хонконг, настоявайки за помощ от правителството, което да гарантира техните пари след фалита на американската банка, предаде Асошиейтед прес.

Инвеститорите, много от които на прага на пенсионирането или вече са пенсионери, размахвали ценни книжа и скандирали пред сградата на местното правителство, обвинявайки регулаторните органи, че не правят достатъчно, за да защитават интересите им.

"Това са всичките ми пари", оплаква се 62-годишен пенсионер, бивш собственик на мебелен магазин, твърдейки, че всичките му спестявания, около 2 млн. хонконгски долара (256 000 долара) са обвързани с облигации на Лемън.

Председателят на Хонконгската демократическа партия Алберт Хо, който е сред организаторите на протеста, разкритикува правителството, че не се полагат повече усилия за информирането на инвеститорите за финансовите продукти на Лемън Брадърс. Организаторите на протестите в Хонконг съобщиха, че около 800 души са се включили в демонстрациите. Полицията не посочи конкретни данни.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето

Тагове

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии