Над 370 лв. прибра БТК от пенсионерка за чужд телефон

БГ Бизнес
 

След намесата на bTV монополистът обеща да върне парите

Над 370 лева е взела БТК от пенсионерка от Варна за неплатена сметка на телефон, който не се води на нейно име. За това сигнализира дъщерята на потърпевшата - Павлина Тодорова, която от месеци не може да накара монополиста да върне неправомерно взетите пари.

През октомври 2005 година телефонният пост на Мария Бойчева е закрит. Въпреки това от май 2007 г. започват тегления на парични средства от нейната банкова сметка по искане на БТК- Варна. И така до май 2008 г., когато пенсионерката научава за това.

"Много ми е трудно да обясня положението. Със 150 лева пенсия съм. Както са ги взели така да ги върнат", оплаква се Мария Бойчева.

Потърпевшата подава две жалби. През юни тази година от БТК официално признават, че са сгрешили, но до този момент парите не са възстановени. Обяснили, че телефонът е даден на фирма и не можели да искат пари от нея със задна дата.

"Как може да не могат да вземат от фирма, за да върнат на пенсионер...това са две пенсии и половина", възмущава се дъщерята на потърпевшата Павлина Тодорова.

След нашата намеса служителите на БТК във Варна обещаха отново да проверят случая. Регионалният мениджър Веселина Минкова пое личен ангажимент да проучи защо месеци наред пенсионерката не може да си върне парите, теглени незаконно от банковата й сметка.

Няколко часа след посещението на нашия екип в центъра на БТК във Варна, от централата на компанията съобщиха, че е извършена бърза проверка на случая. Проблемът възникнал, защото, според разпоредбите, абонатите, които закриват телефонен пост, трябва изрично да уведомяват банките за това. Ако не го направят, рискуват удържането на пари от разплащателните им сметки да продължи. Парите, теглени от сметката на Мария Бойчева обаче, ще бъдат възстановени, обещаха от БТК.

Очакваме вашите сигнали

на нашия електронен адрес [email protected]. Чрез кампанията "Монополът и гражданинът" bTV, "Дарик радио" и вестник "24 часа" ще запознаят гражданите с правата им.

Бъдете активни и вие, като разкажете за ударите, които сте получавали от дружествата.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето

Тагове

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст