1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

Платформата X на Илон Мъск ще награждава инфлуенсъри - ето с какво

Технологии

Мъск въведе абонаменти за X, за да допълни приходите от реклама на платформата

 

Платформата X на Илон Мъск започна да разпространява безплатни премиум функции, включително значки за проверка, известни като "сини чекове", за избрани потребители, за да възнагради това, което нарича "влиятелни" хора в платформата, пише CNBC. 

За повечето потребители X Premium е платена абонаментна услуга, която може да бъде избрана. Според Центъра за помощ на X тя включва три нива: "Basic", "Premium" и "Premium+". С абонирането си потребителите получават достъп до ексклузивни функции, като например възможността да показват синя отметка в профила си

Цената на уеб предложението Basic започва от 32 долара годишно в САЩ, докато Premium+ струва 168 долара.

Миналата седмица Мъск заяви, че всеки акаунт в платформата с повече от 2500 потвърдени последователи-абонати ще получи безплатно функциите Premium, а акаунтите с повече от 5000 ще получат безплатно Premium+, според публикация. Главният изпълнителен директор на X Линда Якарино сподели поста на Мъск, когато функциите започнаха да се разпространяват. 

Mного потребители бяха уведомени, че са получили безплатни абонаменти като "влиятелен член на общността в X". Компанията заяви, че си запазва правото да отмени абонамента "по свое усмотрение".

Мъск въведе абонаменти за X, за да допълни приходите от реклама на платформата. Много рекламодатели се отдръпнаха от платформата или напълно се отказаха от купуването на реклами след спорното придобиване на Twitter от Мъск в края на 2022 г. През ноември 2023 г., например, компании като Disney
и Apple спряха онлайн рекламни кампании в X, след като Мъск подкрепи теория на конспирацията. 

Не е ясно колко дълго потребителите ще имат достъп до безплатните премиум функции и дали ще е възможно да се откажат от услугата. 

А как първият човек с имплантиран чип в мозъка от компанията на Мъск Neuralink играе онлайн шах, вижте във видеото: 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии