1 USD
1.88514 BGN
Петрол
83.63 $/барел
Bitcoin
$16,548.9

Twitter фалира?

Технологии

Компанията има огромен дълг и губи по 4 милиона долара на ден

Собственик на Twitter Илон Мъск предупреди служителите си, че компанията може да загуби милиарди долари през следващата година.

Според него "фалитът не е изключен". Той призова хората да помогнат на платформата да достигне милиард потребители и обяви, че прекратява практиката за работа от дома, като каза, че неявяването в офиса ще бъде равнозначно на уволнение.

Според Мъск Twitter губи над 4 милиона долара на ден, основно заради отлив на рекламодатели, след като той придоби социалната мрежа.

Компанията има 13 милиарда долара дълг, като трябва да плати над 1 милиард и 200 000 долара лихви през следващите 12 месеца. Плащанията надвишават наскоро обявените приходи на фирмата, а миналата седмица предприемачът огласи намеренията си да съкрати служителите ѝ наполовина, пише БНР.

Той обяви въвеждането на абонаментна услуга за социалната мрежа на стойност 8 долара на месец, което позволява на потребителните да получат синя отметка на профила си, гарантираща, че той е истински. Обявено беше и въвеждането на сив етикет за важни акаунти, но Илон Мъск почти веднага премахна това, което доведе до нов хаос.

Проблемите се задълбочиха, още след като малко по-рано редица служители на водещи позиции обявиха, че напускат компанията. 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

С 8 "квартала" на борда: Най-големият круизен кораб излиза в открити води през 2024 г.

Coldplay
+19

Галерии