1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

Microsoft представи компютри с изкуствен интелект - какви са цените? (ВИДЕО)

Microsoft представи компютри с изкуствен интелект - какви са цените? (ВИДЕО)

Ето и кои са най-забележителните нови функции

 

Персоналните компютри с изкуствен интелект на Microsoft са вече факт. На пресконференция Microsoft представи нова линия компютри с Windows, предназначени за изкуствен интелект.

Според Microsoft новата линия, наречена Copilot+ PCs, е най-бързият и най-интелигентният модел на компютър с Windows, създаван досега.

"Напълно преосмислихме целия персонален компютър - от силиция до операционната система, от приложния слой до облака - с ИИ в центъра, отбелязвайки най-значителната промяна в платформата Windows от десетилетия насам", заяви компанията в съобщението си. 

Microsoft пуска на пазара компютри Surface Copilot+ с новите Surface Pro и Surface Laptop, но работи и с хардуерните си партньори, включително Acer, ASUS, Dell, HP, Lenovo и Samsung, които ще пуснат свои собствени компютри Copilot+.

Предварителните поръчки за новите компютри започват в понеделник, а цените им започват от 999 долара. Тясно интегрираните функции на изкуствения интелект са ключов момент при продажбата на компютрите Copilot+. Има някои функции за изкуствен интелект, включително такива, които се захранват от чиповете за изкуствен интелект в устройството. 

Най-забележителна е функцията "Recall", за която Microsoft казва, че по принцип е все едно компютърът ви да има "фотографска памет" и да помни всичко, което сте гледали на компютъра си, като ви помага бързо да си спомните къде сте съхранили нещо.

"Можете да превъртате във времето, за да намерите необходимото ви съдържание във времевата линия във всяко приложение, уебсайт, документ или друго", казват от Microsoft. "Взаимодействайте интуитивно с помощта на снимки със screenray, за да ви помогне да направите следващата стъпка, като използвате предложени действия въз основа на разпознаване на обекти. И се върнете там, където сте били, независимо дали към конкретен имейл в Outlook или към правилния чат в Teams." 

Microsoft твърди, че компютрите са до 20 пъти по-мощни за изкуствения интелект и предлагат подобрен живот на батерията - до 22 часа с едно зареждане. Новата архитектура на чипа съчетава CPU, GPU и високопроизводителни невронни процесори (NPU) за ефективна обработка на AI.

Компютрите Copilot+ предлагат и генериране на AI изображения с Cocreator - функция, задвижвана от NPU и SLM, за да се преодолеят ограниченията, които според Microsoft са характерни за други облачни генератори на AI изображения, като например опасения за неприкосновеността на личния живот или времето, необходимо за обработка.

Функцията има и "слайд за творчество", с който можете да регулирате нивото на детайлност и стила на изображението. Потребителите могат да използват Restyle Image и за редактиране на лични снимки, като същевременно комбинират инструменти за генериране на изображения. 

Новите компютри предлагат субтитри в реално време, които работят с всички приложения и видео платформи, за да превеждат "всеки звук, който преминава през компютъра ви", в английски субтитри в реално време. Функцията превежда на над 40 езика и функционира дори офлайн.

Компютрите Copilot+ се предлагат и с клавиш Copilot на клавиатурата, който осигурява бърз достъп до изкуствения интелект. Това ще рационализира достъпа до агент на ИИ, включително предстоящия GPT-4o от OpenAI, за по-близки до човешките гласови взаимодействия.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии