1 USD
1.78631 BGN
Петрол
Bitcoin
$38,164.7

Мъск тества абонаментен план за 1 долар на година за всички потребители на X

Технологии

Какво ще стане, ако не платите абонамента?

X, преди Twitter, тества нов абонаментен план, който ще бъде по-обширен от съществуващия план X Pro, пише Business Today. За разлика от премиум плана, новата абонаментна цена ще се начислява на всички потребители, които планират да осъществяват каквото и да е взаимодействие в социалната мрежа. Цената на новия абонамент ще бъде само 1 долар на година. 

Елон Мъск, председателят на X, предлага това решение на проблема с ботовете в платформата. Според него номиналната такса ще намали спама и автоматизираните акаунти на ботове. По данни на X новата функция вече се тества в Нова Зеландия и Филипините.

Съобщението за новия абонаментен план беше последвано от публикация на Елон Мъск в X. Той заяви: "Четете безплатно, но за писане - 1 долар/година. Това е единственият начин да се борим с ботовете, без да блокираме истинските потребители. Това няма да спре напълно ботовете, но ще бъде 1000 пъти по-трудно да се манипулира платформата". 

Какво се случва, ако не платите тази символична такса?

X е нарекъл теста "Не е бот" и потребителите, които не желаят да платят тази такса, няма да загубят достъп до профила си, но ще бъдат ограничени по отношение на писането на публикации, харесването, отговарянето или поставянето на отметки. Не би трябвало обаче да има проблем с наблюдаването на други публикации.

В публикация в блога, обосноваваща използването на абонаментната такса, X заяви: "Това ще оцени потенциално мощна мярка, която ще ни помогне да се борим с ботовете и спамърите в X, като същевременно балансира достъпността на платформата с малката сума на таксата. В рамките на този тест съществуващите потребители не са засегнати." 

По-рано тази година X обнови новия премиум абонаментен план, наречен X Pro.  Засега X не е уточнила дали планът "Not a bot" ще има различни цени в App Store или Play Store. Потребителите, които вече плащат за премиум плана, няма да трябва да плащат допълнителната такса от 1 долар на година.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии