1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

Известието на iPhone, което определено не искате да получавате

Технологии

Най-честите мишени са журналисти, активисти, политици, дипломати и други влиятелни личности

 

Има една нотификация, която наистина не искате да получавате на своя iPhone.

 

Предупреждението, че телефонът ви може да е станал обект на шпионска атака, със сигурност ще ви накара да настръхнете, пише Business Insider. 

Това е предупреждението, което някои потребители на iPhone в 92 държави са получили, съобщава TechCrunch. Apple е изпращала подобни известия и преди. 

"Apple установи, че сте обект на наемна шпионска атака, която се опитва да компрометира дистанционно iPhone, свързан с вашия Apple ID", гласи уведомлението според TechCrunch.

"Тази атака вероятно е насочена конкретно към вас заради това, което сте или с което се занимавате. Въпреки че никога не е възможно да се постигне абсолютна сигурност при откриването на такива атаки, Apple има голямо доверие в това предупреждение - моля, приемете го сериозно." 

Според страницата за поддръжка Apple не споделя какво точно предизвиква известията за заплахи или как се откриват тези заплахи, тъй като това "може да помогне на наемните атакуващи шпионски софтуер да адаптират поведението си, за да избегнат откриването в бъдеще".

Тъй като предупрежденията са изпратени едновременно, не е ясно точно кога е станало евентуалното насочване към различни потребители. Apple отбелязва, че изпраща известия за заплахи "няколко пъти годишно". 

Технологичният гигант твърди, че от 2021 г. насам е уведомил потребители в над 150 държави за потенциални атаки с шпионски софтуер. Най-честите мишени са журналисти, активисти, политици, дипломати и други влиятелни личности.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии