1 USD
2.00516 BGN
Петрол
86.15 $/барел
Bitcoin
$19,008.1

Google е най-големият инвеститор в криптовалути в света през последната година

Технологии
 

Инвестициите на компанията майка на търсачката - Alphabet са на стойност 1,5 млрд. долара в криптовалути и блокчейн

Alphabet, компанията майка на американския технологичен гигант Google, е най-големият инвеститор в криптовалути в света, сочи проучване на анализаторската компания Blockdata tech, обхващащо стоте най-големи листвани на борсата компании, навлезли в екосистемата на блокчейна между септември 2021 и юли 2022 г., казва БТА.

Инвестициите на Alphabet са на стойност 1,5 млрд. долара в криптовалути и блокчейн, посредством увеличение на капитала в четири компании - Fireblocks, Dapper Labs, Voltage и Digital Currency Group.

В началото на годината Google създаде подразделение за блокчейн начело с Шивакумар Венкатараман, вицепрезидент на инженерния отдел на технологичния гигант, уточнява телевизия BFMTV.

На второ място след Google е американският финансов гигант Blackrock, който е инвестирал 1,2 млрд. долара в американската платформа за търговия с криптовалути FTX и в Circlе. На трето място е американската банка Morgan Stanley, която е похарчила за такива инвестиции 1,1 млрд. долара в блокчейн и криптовалути.

Южнокорейската Samsung е реализирала най-много операции през този период - общо 13, в 13 различни компании, с инвестиции за 980 милиона долара.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Създадоха най-голямата пирамида от пластмаса в Гиза

Coldplay
+7

Галерии