Google инвестира 1 млрд. долара в Тайланд

Технологии

Гигантът ще създаде 14 000 работни места в азиатското кралство

 

Google планира да инвестира 1 млрд. долара в изграждането на дигитална инфраструктура в Тайланд, включително в нов център за данни. Това обяви американският технологичен гигант, който така ще създаде 14 000 работни места в азиатското кралство.

Новите хъбове в Банкок и в провинция Чонбури имат за цел да посрещнат увеличаващото се търсене на облачни услуги в Югоизточна Азия, обяви компанията в свое становище в понеделник, съобщава БНР.

Инвестицията на Google идва, след като Microsoft съобщи през май, че ще създаде първия регионален център за данни в Тайланд, за да засили облачната и ИИ инфраструктура.

 

"Тези инвестиции ще засилят бизнеса в Тайланд, иновациите и общностите и използването на мощта на облачната и технологията за изкуствен интелект", каза Рут Порат, президент и главен инвестиционен директор на Google и на компанията собственик Alfabet.

Детайлите за инвестицията бяха разкрити след среща в Банкок на Порат и тайландската премиерка Паетонгтарн Шинаватра, която приветства стъпката като доказателство, че Тайланд се превръща в мащабен дигитален хъб в Югоизточна Азия.

Последвайте businessnovinite.bg в INSTAGRAM

Последвайте businessnovinite.bg във FACEBOOK

Последвайте businessnovinite.bg в LINKEDIN

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст