Кои 13 европейски държави могат да посещават Китай без визи до края на 2025 г.
Норвегия е последната страна, която получи безвизов достъп до Китай
Мистерията на гръмналите яйца е разкрита
Всички сме страдали от това - поставяме храната в микровълновата фурна, за да я затоплим, само за да чуем този ужасен, експлодиращ звук, който кара любимата ни машина да изглежда като бомбардирана.
Но защо се случва това? Защо някои храни експлодират в микровълновата, докато други не?
За затопляне на храна микровълновите фурни се използва специфичо микровълново лъчение. Между другото, независимо какво ви е казала баба ви, тази форма на електромагнитно излъчване всъщност е безвредна. Обратно към темата. Докато традиционните фурни загряват храната, като пренасят топлината отвън навътре, микровълните проникват дълбоко и следователно приготвят храната по-бързо отвътре.
Тъй като някои храни, като яйца или картофи, имат високо съдържание на вода, топлината се улавя вътрешно, което кара водата да се разширява и да се превръща в пара. Без начин за излизане, вътрешната топлина, причинена от парата, се натрупва, докато храната експлодира.
Ето защо често ни съветват да пробием дупки в картофите, както и в тези капаци на замразените храни, преди да ги поставим в микровълновата фурна, за да ги сготвим – ние всъщност създаваме изход за цялата тази пара.
Не изпробвайте това у дома си!
Норвегия е последната страна, която получи безвизов достъп до Китай
Финансовите подробности за новия проект не се разкриват
Германското правителство притежава 12% от Commerzbank