Apple ще се забави с пускането на AI функциите

Технологии

Каква е причината?

 

Според доклад на Bloomberg, публикуван в понеделник, новите функции на изкуствения интелект ще бъдат пуснати през октомври, без да се стигне до първоначалното пускане на  софтуерни актуализации за iPhone и iPad, пише CNBC. 

Компанията е отделила функциите на Apple Intelligence от първоначалното пускане на iOS поради опасения относно тяхната стабилност и необходимостта от провеждане на тестове в по-широк мащаб, се казва в доклада. 

По-рано Apple заяви, че функциите на изкуствения интелект ще бъдат пуснати в бета версия тази есен и се очаква те да помогнат за увеличаване на продажбите на новите iPhone-и на компанията. Функциите ще работят само на моделите iPhone 15 Pro и по-нови. Някои от обещаните функции на Apple Intelligence, като например интеграцията на ChatGPT и подобренията на Siri, се очаква да бъдат пуснати по-късно през годината.

 

Apple планира да предостави на разработчиците ранен достъп до Apple Intelligence още тази седмица в бета версията на iOS 18.1, съобщи Bloomberg.

Компанията обяви Apple Intelligence за първи път на 10 юни. Функциите на изкуствения интелект, които ще бъдат налични и във всички Mac и iPad с чип M1 или по-нов, могат да коригират писмени текстове или да ги пренаписват в приятелски или професионален тон, да създават персонализирани емоджита и да обобщават и транскрибират телефонни разговори. 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст