1 USD
1.80527 BGN
Петрол
Bitcoin
$51,209.9

Защо Путин събра най-богатите руснаци?

Свят

Вижте кои милиардери присъстваха на срещата

Руският президент Владимир Путин се активира с мелрки за спасяване на руската икономика. Той призова руските милиардери и бизнес елита на страната да инвестират в нови технологии, производствени съоръжения и предприятия.

Целта е да помогнат на Русия да преодолее това, което според него представлява опити на Запада да унищожи икономиката ѝ, предаде Ройтерс, цитиран от БТА.

Той също така посочи, че Русия на този етап устоява на тези опити, а западните фирми, които са решили да останат в Русия, вместо да избягат, са взели умно решение.

Путин се срещна лично с водещи милиардери на Русия за първи път от 24 февруари миналата година - деня, в който започна това, което той нарече "специална военна операция" в Украйна.

Тогава Путин им каза, че не му е останал друг избор, освен да изпрати руски сили и на практика ги принуди да демонстрират публично съгласие.

Много от т.нар. олигарси, впоследствие бяха поставени под санкции от Запада. 

Днес на срещата с Путин бяха милиардерите Олег Дерипаска, Владимир Потанин, Алексей Мордашов, Герман Хан, Виктор Векселберг, Виктор Рашников, Андрей Мелниченко и Дмитрий Мазепин, чиито интереси варират от добив и преработка на метали и банкиране до торове, пише още Ройтерс позовавайки се на кадри от събитието.

Путин изтъкна пред едни от най-богатите руснаци, че Москва е изправена пред "санкционна война", но бързо пренасочва икономиката си към страни, които не са наложили санкции на Русия.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии