1 USD
1.81921 BGN
Петрол
Bitcoin
$27,279.2

Virgin Orbit на Ричард Брансън фалира

Така тя слага край на космическата си одисея

Virgin Orbit на сър Ричард Брансън колабира само 15 месеца, след като компанията за изстрелване на ракети стана публична с пазарна оценка от 3,7 млрд. долара. Тя не успя да осигури финансиране след неуспешно изстрелване на нейна ракета през януари, пише БНР.

Групата, която дебютира на борсата Nasdaq през декември 2021 г., подаде заявление за защита от фалит в САЩ във вторник сутринта, съобщава "Файненшъл таймс". Фирмата, която е част от империята на Брансън, включваща авиокомпанията Virgin Atlantic и компанията за космически полети Virgin Galactic Holdings Inc., така и не излезе на печалба, откакто стана публична.

Седмици на кризисни преговори с потенциални инвеститори не успяха да осигурят ново финансиране за Virgin Orbit, която изхарчи близо 50 милиона долара на тримесечие в надпреварата си да получи дял от бързо разрастващия се пазар за космически изстрелвания.

Снимка: EPA

Компанията заяви в прессъобщение, че е подала молба за обявяване в несъстоятелност в съда по несъстоятелността на Съединените щати в окръг Делауеър, "за да осъществи продажба на бизнеса си". Тя добави, че планира да използва процедурата по защита от фалит, "за да увеличи максимално стойността за своя бизнес и активи“ с подкрепата на Virgin Investments Limited под формата на финансиране от длъжник във владение.

"Ние вярваме, че авангардната технология за стартиране, която този екип създаде, ще се хареса нашироко на купувачите, докато продължаваме процеса на продажба на компанията“, заяви изпълнителният директор Дан Харт.

Virgin Orbit успешно изстреля първата си мисия в орбита през януари 2021 г. и завърши четири успешни полета до 2022 г.

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Бивш инженер на Apple откраднал тайната за самоуправляващите се автомобили

Coldplay
+5