1 USD
1.83594 BGN
Петрол
Bitcoin
$65,653.5

Вицепрезидентът на "Лукойл" се е самоубил

Свят

Той е четвъртият висш ръководител в компанията, които умира в последните две години

Внезапно, на 53 години, е починал вицепрезидентът на "Лукойл" Виталий Робертус. 

Днес Телеграм каналът ВЧК-ОГПУ съобщи, че Робертус се е самоубил на работното си място. Обесил се е в кабинета си. През деня старши президентът на "Лукойл" Олег Пашаев се учудил, че Робертус не отговаря по телефона. Отишъл до кабинета му и открил тялото в тоалетната. Според източници в "Лукойл" последните дни в компанията били много нервни и вицепрезидентът бил много разстроен. При украински атаки с дрон три ключови руски петролни рафинерии бяха извадени от строя. 

Робертус е четвъртият висш ръководител в "Лукойл", които умира в последните две години.

Работи в "Лукойл" от 30 г. В последните два месеца най-големите рафинерии на компанията в Русия са подложени на постоянни атаки с украински дронове. 

През октомври 2023 г. на 66 г. от сърдечна недостатъчност почина председателят на Съвета на директорите на компанията Владимир Некрасов. Той оглави съвета след неочакваната кончина на предишния шеф Равил Маганов, пише "Сега". На 1 септември 2022 г. Маганов падна от висок етаж на Централната клинична болница. 

През май 2022 г. в Митишчи умря бившият вицепрезидент, началник на Главното управление за доставките и продажбите на "Лукойл", Александър Суботин. Според Mash смъртта е настъпила по време на неуспешен шамански сеанс с отрова на жаба, чрез която са опитвали да излекуват Суботин от алкохолизъм. 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

"Лукойл" трябва да внесе 13 млн. лв. за февруари във Фонд "Сигурност на електроенергийната система"

Лицата, които произвеждат нефтопродукти от суров нефт с произход от Русия или изнесен от Русия, се задължават да правят месечни вноски за компенсиране на разходите на потребителите за транспорт

Галерии