Уорън Бъфет най-накрая разкри какво ще стане с парите му след смъртта му

Свят

Милиардерът отново е променил завещанието си

 

Уорън Бъфет промени начина, по който ще бъде изразходвано значителното му състояние след смъртта му, съобщава CNN.

Снимка: EPA

93-годишният Бъфет, председател на Berkshire Hathaway, заяви пред Wall Street Journal, че отново е преработил завещанието си и че не планира да продължи даренията за фондацията на Бил и Мелинда Гейтс след смъртта си. Той ще вложи богатството си в нов благотворителен тръст, който ще се контролира от трите му деца, каза той. 

"Фондация "Гейтс" няма да получи пари след моята смърт", каза Бъфет пред списанието. 

Бъфет заяви, че е променял завещанието си няколко пъти и че е съставил най-новия план поради доверието, което има в ценностите на децата си и в това как те ще разпределят богатството му. Всяко от децата на Бъфет има свои собствени филантропски организации.

"Чувствам се много, много добре по отношение на ценностите на трите ми деца и имам 100% доверие в това как те ще изпълнят нещата", казва Бъфет пред Journal.

Снимка: Reuters

По-рано Бъфет беше заявил, че в завещанието му е посочено, че повече от 99% от имуществото му е предназначено за благотворително използване за фондация "Бил и Мелинда Гейтс" и четирите благотворителни организации, свързани със семейството му: фондация "Сюзън Томпсън Бъфет", фондация "Шерууд", фондация "Хауърд Г. Бъфет" и фондация "НоВо". 

Засега обаче Бъфет очевидно планира да продължи да дарява средства на фондация "Гейтс" приживе. 

В петък Berkshire Hathaway съобщи, че Бъфет конвертира около 9000 акции клас А в над 13 милиона акции клас Б. Около 9,3 млн. акции ще отидат в тръста на фондация "Бил и Мелинда Гейтс", а останалите ще бъдат разпределени между четирите благотворителни организации на семейство Бъфет.

"Уорън Бъфет е изключително щедър към фондация "Гейтс" с повече от 18 години вноски и съвети", казва Марк Сузман, главен изпълнителен директор на фондацията, в изявление за CNN. "Дълбоко сме благодарни за последното му дарение и за вноските, възлизащи общо на около 43 млрд. долара за нашата работа." (Мелинда обяви през май, че ще напусне организацията, и последният ѝ ден беше 7 юни - но фондацията все още не е променила името си).

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст