1 USD
1.80029 BGN
Петрол
Bitcoin
$69,873.9

Унищожават милиони бутилки вода Perrier заради бактерии

Унищожават милиони бутилки вода Perrier заради бактерии

Компанията се бори със замърсяване в един от кладенците си

На Perrier е наредено да унищожи два милиона бутилки вода, след като в един от кладенците в Gard, Южна Франция, бяха открити болестотворни бактерии.

„Няколко партиди бутилки“, еквивалентни на „няколкостотин палета“, са били унищожени, съобщава Нестле, цитирани от Euronews.

Компанията не уточни естеството на замърсяването, но увери, че „всички бутилки на пазара могат да се консумират при пълна безопасност“.

Групата вече е изправена пред обвинения за не добро третиране на своите марки вода Vittel, Contrex и Hépar, както и тази на Perrier.

Смята се, че микробиологичното отклонение се е появило след „много силните дъждове, свързани с бурята Моника, която удари югоизточната част на Франция в средата на март.

Кладенецът във Vergèze, близо до Ним, осигурява вода за марката Perrier от създаването й през 1903 г. Сега е обект на „засилено наблюдение по искане на властите“. Работата му „ще бъде възобновена в подходящ момент под контрола на властите“, казаха от Нестле.

На 11 април френският Сенат стартира парламентарна мисия за установяване на факти, която възнамеряваше да „хвърли светлина върху провалите на държавата“ по отношение на контрола върху производителите на бутилирана вода.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии